Thanks Thanks:  15
Likes Likes:  46
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Avoid U Connect Like The Plague After Deleting

  1. Top Of Page | #1
    Don Stell's Avatar

    User Info Menu

    Avoid U Connect Like The Plague After Deleting

    So, today was the first day I tried the app on my phone for the aforementioned since I deleted my RAM.

    It started fine, and I went about my business.

    When I walked up to the truck, I noticed my MM3 flashing red light and green light with no screen.

    I immediately got sick thinking I really fubar’d it.

    I tried shutting it off and waiting with no success.

    I then disconnected my batteries and gave them a few minutes.

    Wala, the MM3 controller, was working again.

    However, my backup camera and all of the amenities, i.e., automatic air conditioning, Sirius XM, and a few others, were inoperable.

    I drove it around, and still nothing thinking it would reset.

    I pulled it into my garage thinking that it would be a trip to the dealer for who knows what after sitting a while in disgust, I started it up and wouldn’t you know everything was back to normal.

    After three shots of Old Crow, I am too.


  2. Thanks IGOTACUMMINS thanked for this post
  3. Top Of Page | #2
    Senior Member watersupply189's Avatar

    User Info Menu

    Avoid U Connect Like The Plague After Deleting

    Do a load test on each battery.

    It sounds like one or both are weak.


    2016 Ram Laramie 3500, G56, 6.7, CC, 4x4

    2016 RAM 3500 4x4 Laramie Crew Cab
    Cummins,G56, Rough Country level, Morimoto LED fog lights, Diode Dynamics 35W HID headlights, Lund Attitude Steps w/Line-X, DRL's Activated, 35x11.50R18 Falken Wildpeak, Fuel Vapor Wheels Matte Black w/Dark Tint, A.R.E. Truck cap

    2015 Jeep Grand Cherokee Limited 4x4
    2019 Dodge Charger 392 R/T Scatpack Plus

    Past - 2014 RAM 1500 4x4 Lone-Star Eco Diesel

  4. Thanks Don Stell, IGOTACUMMINS thanked for this post
    Likes AK Bob, Murph, IGOTACUMMINS, walla2k5 liked this post
  5. Top Of Page | #3
    DANG IT'S COLD! AK Bob's Avatar

    User Info Menu

    Avoid U Connect Like The Plague After Deleting

    Interesting that it could be low voltage causing the issue as stated above.

    If it happens again, rather than disconnect the batteries, try just unplugging the MM3 from the OBD port and then plug it back in.


    2014 RAM 3500 (Aisin) 3.73 4X4 Limited Crew Cab Long Bed DRW. Oil Bypass Filter, Fuel Filtration Kit and 50 Gallon auxiliary fuel tank.

    Sent from my iPad using Tapatalk

    2014 RAM 3500 (Aisin) 3.73 4X4 Limited Crew Cab Long Bed DRW. MM3 Tuned by Double R Diesel. Oil Bypass Filter, Fuel Filtration Kit, and 50 Gallon Aux Fuel Tank.

  6. Thanks IGOTACUMMINS thanked for this post
  7. Top Of Page | #4
    Don Stell's Avatar

    User Info Menu

    Avoid U Connect Like The Plague After Deleting

    I did try unplugging the MM3 first with no joy.

    It is possible my batteries could be low.

    I will do a load test on them later in the week.

    I have two new optima batteries ready for just such an occasion.

    I’m just curious if this particular action sent a spike that the MN3 controller didn’t like?

    Has anybody else tried using their u connect the app with success since deleting?


  8. Thanks IGOTACUMMINS thanked for this post
    Likes watersupply189, AK Bob, IGOTACUMMINS liked this post
  9. Top Of Page | #5
    Senior Member watersupply189's Avatar

    User Info Menu

    Avoid U Connect Like The Plague After Deleting

    The MM3 has nothing to do with Uconnect.

    Low batteries will cause the MM3 to do what it did.

    How old are your batteries?


    2016 Ram Laramie 3500, G56, 6.7, CC, 4x4

    2016 RAM 3500 4x4 Laramie Crew Cab
    Cummins,G56, Rough Country level, Morimoto LED fog lights, Diode Dynamics 35W HID headlights, Lund Attitude Steps w/Line-X, DRL's Activated, 35x11.50R18 Falken Wildpeak, Fuel Vapor Wheels Matte Black w/Dark Tint, A.R.E. Truck cap

    2015 Jeep Grand Cherokee Limited 4x4
    2019 Dodge Charger 392 R/T Scatpack Plus

    Past - 2014 RAM 1500 4x4 Lone-Star Eco Diesel

  10. Thanks IGOTACUMMINS thanked for this post
    Likes Murph, AK Bob, IGOTACUMMINS liked this post
  11. Top Of Page | #6
    Don Stell's Avatar

    User Info Menu

    Avoid U Connect Like The Plague After Deleting

    OEM from 18.


  12. Thanks watersupply189, IGOTACUMMINS thanked for this post
    Likes watersupply189, AK Bob, IGOTACUMMINS liked this post
  13. Top Of Page | #7
    Senior Member watersupply189's Avatar

    User Info Menu

    Avoid U Connect Like The Plague After Deleting

    Quote Originally Posted by Don Stell View Post
    OEM from 18.
    Yeah, 3 years old, they are possibly getting weak.

    Load test them before starting your truck first thing in the morning.


    2016 Ram Laramie 3500, G56, 6.7, CC, 4x4

    2016 RAM 3500 4x4 Laramie Crew Cab
    Cummins,G56, Rough Country level, Morimoto LED fog lights, Diode Dynamics 35W HID headlights, Lund Attitude Steps w/Line-X, DRL's Activated, 35x11.50R18 Falken Wildpeak, Fuel Vapor Wheels Matte Black w/Dark Tint, A.R.E. Truck cap

    2015 Jeep Grand Cherokee Limited 4x4
    2019 Dodge Charger 392 R/T Scatpack Plus

    Past - 2014 RAM 1500 4x4 Lone-Star Eco Diesel

  14. Thanks IGOTACUMMINS thanked for this post
  15. Top Of Page | #8
    Don Stell's Avatar

    User Info Menu

    Avoid U Connect Like The Plague After Deleting

    OK, batteries load tested good.

    I’m still curious whether the controller got some transient or spike, which it didn’t like?

    Does anybody have Uconnect so that they can try this and replicate this?


  16. Thanks IGOTACUMMINS thanked for this post
    Likes AK Bob, watersupply189, IGOTACUMMINS liked this post
  17. Top Of Page | #9
    DANG IT'S COLD! AK Bob's Avatar

    User Info Menu

    Avoid U Connect Like The Plague After Deleting

    Quote Originally Posted by Don Stell View Post
    OK, batteries load tested good.

    I’m still curious whether the controller got some transient or spike, which it didn’t like?

    Does anybody have Uconnect so that they can try this and replicate this?
    I have the Uconnect remote start control app that I have used with the MM3 connected.

    It works fine with no issues noted.

    During the last 18 months, I have noticed that the MM3 screen will be blank when the engine normally starts with the push button.

    I unplug the MM3 from the OBD port and back in, and all works great.

    This procedure basically reboots the MM3 system.


    2014 RAM 3500 (Aisin) 3.73 4X4 Limited Crew Cab Long Bed DRW. Oil Bypass Filter, Fuel Filtration Kit, and 50 Gallon auxiliary fuel tank.

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    2014 RAM 3500 (Aisin) 3.73 4X4 Limited Crew Cab Long Bed DRW. MM3 Tuned by Double R Diesel. Oil Bypass Filter, Fuel Filtration Kit, and 50 Gallon Aux Fuel Tank.

  18. Likes watersupply189 liked this post
  19. Top Of Page | #10
    Don Stell's Avatar

    User Info Menu

    Avoid U Connect Like The Plague After Deleting

    Wow, I don’t know what to say then.

    I know that I deleted the app, and I will not be going back for seconds.

    Hopefully, the devil will not show his head again.

    I did have one instance: the controller apparently had a hiccup and read “did not train.”

    I haven’t seen that again.

    It cleared when I pulled into a parking lot, turned it off, waited, and was all normal.


  20. Thanks IGOTACUMMINS thanked for this post
    Likes watersupply189, AK Bob, IGOTACUMMINS liked this post
Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •